در «جلسه سازگاری باکم آبی استان اصفهان» وزیر نیرو از واگذاری مدیریت آب استان اصفهان به استانداری خبر داد و استاندار اصفهان گفت: کشاورزانی که نسبت به وضعیت و ظلمی که به آنها شده اعتراض دارند هیچ نسبتی با جریان ضدانقلاب ندارند بلکه همه از نیروهای انقلابی و مدافع نظام هستند.
سرپرست معاونت حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای استان گفت: میزان ذخیره سد زاینده رود بعنوان منبع اصلی تامین آب استان اصفهان با کاهش چشمگیری روبروست و حدود ٨۶ درصد آن خالیست.
مدیر حفاظت و بهره داری شرکت آب منطقه ای اصفهان با اشاره به اینکه همزمان با کنترل برداشت منابع آب باید جلوی توسعه بیرویه کشت نیز گرفته شود، گفت: اگر توسعه کشت در منطقه غرب اصفهان کنترل نشود به سرنوشت شرق این خطه دچارمیشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به انجام مطالعات و پایش تمام مناطق استان در زمینه فرونشست زمین، از ابلاغ دستورالعمل تاب آوری سیستم ها به همه دستگاه های اجرایی استان خبر داد.
سرپرست معاونت حفاظت و بهره برداری آب منطقهای اصفهان گفت: ذخیره فعلی سد زایندهرود نسبت به متوسط بلند مدت(دوره ۵۲ ساله) با کسری ۵۵۸ میلیون متر مکعبی روبه روست.
عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزان اصفهان گفت: به گفته مسئولان آب زاینده رود از بامداد یکشنبه ۲۰تیرماه از سدنکوآباد (مبارکه) به سمت شرق اصفهان رهاسازی میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: رییس حوضه آبریز زایندهرود در شرکت مدیریت منابع آبی کشور باید نسبت به ایجاد دفتری ثابت در اصفهان اقدام کند و از وزارت نیرو نیز درخواست میشود همانند دریاچه ارومیه، طرح احیای زاینده رود را برای رفع چالش آب استان با قدرت پیگیری کند.
سرپرست معاونت حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان با اشاره به خالی بودن ۶۶ درصد مخزن سد زاینده رود، گفت: در حال حاضر ۳۴ درصد سد زایندهرود آب دارد و ورودی سد زایندهرود ۲۴ و خروجی آن ۲۷ مترمکعب بر ثانیه است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: خشکسالی باعث شده است که ۱۲ هزار هکتار از باغهایی که دارای درختان کهنسال هستند نیازمند آبرسانی باشند و از سویی نوار ساحلی زایندهرود در شهرستانهای لنجان، مبارکه، فلاورجان و اصفهان تا شرق نیازمند پیشگیری از خشکی است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: ذخیره کنونی سد زاینده رود نسبت به متوسط بلند مدت ۷۰ درصد کاهش دارد که زنگ خطری برای تامین آب آشامیدنی اصفهان است.
اجرای طرحهای انتقال آب با توجه به معضلات فراگیر خشکسالی و کمآبی در اصفهان بویژه خشکی زایندهرود به تاکید کارشناسان ضرورتی است اجتناب ناپذیر که برنامهریزان باید برای تحقق این نیاز اساسی منطقه تدابیر ویژهای بیندیشند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: بر اساس سنجش ۳۳ ایستگاه ؛ افت آبهای زیرزمینی این استان سالانه بطور متوسط یک تا ۱.۵ متر برآورد میشود. اجرای طرحهای انتقال آب بهشت آباد و کوهرنگ ۳ در کنار جلوگیری از برداشتهای اضافه، تا حدی معضلات و چالشها را برطرف می کند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: میزان ذخیره سد زایندهرود به ۲۷۹ میلیون متر مکعب رسیده است به این معنا که تنها حدود ۲۰ درصد سد آب دارد. صرفه جویی در بخشهای مختلف آشامیدنی، کشاورزی و صنعت ضروری است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: میزان کنونی ذخیره سد زاینده رود ۱۸۳ میلیون مترمکعب یعنی ۱۳ درصد این منبع اصلی تامین آب منطقه مرکزی کشور آب دارد. استفاده بهینه آب در همه بخشها باید جدی گرفته شود.
خشکی زایندهرود کشاورزان شرق اصفهان را به خاطر نداشتن آب این نیاز اساسی تولید با مشکلات عدیدهای مواجه کرده است، سالهاست آنان با برگزاری اجتماع صنفی سرنوشت غمبار بیآبی مزارع و باغهای خود را به همگان میگویند تا شاید روزی به این واقعه تلخ پایان دهند.
جمعی از کشاورزان روز دوشنبه با حضور در روستای " وجاره" برآن شمالی واقع در شرق اصفهان ضمن بیان بخشی از مطالبات خود، تامین حقابه ها از رودخانه زاینده رود را خواستار شدند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با اشاره به لزوم برنامه ریزی برای کشتهایی که از قدیمالایام در این مناطق دارای تومار بودهاند، گفت: کشاورزان غرب اصفهان با مدیریت حجم محدود آب و انجام نوبتبندی کانالها توانستند بیشترین بهرهوری را در کشت محصولات تابستانه بدست آورند.
اصفهان یکی از تولیدکنندگان عمده انرژی برق در کشور است که در هفت سال اخیر به خودکفایی در تولید بخش قابل توجهی از قطعات و تجهیزات موردنیاز، تعمیرات اساسی و اجرای طرحهای فناورانه و بهینهسازی در نیروگاههای برق خود دست یافته است.